Se on suositeltavaa, jotta päivitykset rullaisivat paremmin ja nopeammin. Seuraa ilmoitusta, tai avaa päivitysten hallinnan tai asetuksien kautta ohjelmalähteet. Liitä USB-tikku tietokoneeseen ja tarkista, että se on liitettynä, esimerkiksi seuraavalla komennolla. Toimivan USB-asennusmedian luontiin ei välttämättä ole yhtä toimivaa ohjelmaa Linuxille kuin Windowsille saatavilla oleva Rufus. Kerron, kun jos tiedän varmatoimisen Linux-ohjelman.

Jo aiemmin todettiin hankaluus, mikäli halutaan avata useitamodeless-dialogeja. Kutakin varten pitäisi viestisilmukkaan lisätä oma if (IsDialogMessage..). Tällä tavoin ohjelmasta ei tule kovinkaan helposti ylläpidettävää. Edellisessä välittäjäfunktiossa kutsuttiin _export-funktiota. Varminta olisikin kirjoittaa ei – _export -funktio jota aina kutsutaan välittäjäfunktiolla.

Turhat ohjelmat pois

Tarjolla on asennustiedostot Cinnamon- ja MATE-työpöydille. Haittaohjelmat eivät yleensä vaivaa, mutta ei täysin immuuni. Mahdolliset tietoturva-aukot paikataan nopeasti päivityksillä, eikä erillistä tietoturvaohjelmaa yleensä ole tarvetta käyttää. Linux on PC-tietokoneelle hyvin soveltuva edullinen moniajojärjestelmä, joka on UNIX-klooni. 1980-luvulla Helsingin Yliopistossa opiskeli tietojenkäsittelytiedettä opiskelija nimeltä Linus Torvalds. Tarina kertoo, että Linus osti sen aikaisen tehokkaan PC-mikrotietokoneen osamaksulla ( arkkitehtuuri), jonka lopulta hänen seuraajansa ja tukiryhmänsä maksoivat. Myöhemmin Linus on ristitty Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi.

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO

Komento poistaa kiintolevyltä Windowsin hibernate-tilan ja antaa kiintolevylle luku- ja kirjoitusoikeudet. Käynnistysviiveeksi esimerkiksi 5 sekuntia, jotta tietokone ehtii käynnistyä kunnolla ennen skriptiä. Linux-käyttöjärjestelmässä saatetaan törmätä erilaisiin ongelmiin. Onneksi monet ongelmat ovat selvitettävissä.

Tällaiset ovat esimerkiksi Raspberry-järjestelmille suunnitellut WiFi USB -adapterit. dllkit.com/fi/dll/mfc140 Nämä virheet eivät välttämättä estä päivittämästä muita ohjelmia, mutta asioiden korjaus toteutuu yleensä tämän asetusten kautta.

Senhän saa vuoden ajan päivittää ilamiseksi siitä heinäkuun päivästä, kun julkistettiin. Viimeistele asennus napsauttamalla lataamaasi tiedostoa alla ja noudattamalla ohjeita.